Lieve klant,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik ga stoppen met de winkel. Constante huurverhogingen, kostenstijgingen en persoonlijke omstandigheden hebben mij daartoe besluiten. Het is al met, ondanks de stijgende omzet, niet meer interessant voor mij om door te gaan. Maar ik stop niet met De Roemer: ik ga op een andere manier door! Dat licht ik zo graag toe. Maar eerst nog even over het besluit om te stoppen: 

De Roemer en ik, ik en de Roemer: we hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen tien jaar. Toen ik in 2013 begon, zaten we midden in de crisis en verklaarden mensen op straat mij voor gek dat ik zo'n grote winkel ging openen met een luxeproduct als wijn. Maar ik wilde anders zijn dan andere wijnwinkels en met mijn leeftijd – ik was 28 – was ik direct onderscheidend. 

De mensen leerden het bedrijf en mij kennen via mijn eigen wijncursus en wijn- en spijsworkshops. De eerste vier jaren waren pittig. Toch bleef de omzet ieder jaar groeien. Maar zes jaar geleden werd ik geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het ondernemerschap. Mijn vriendin Femke en ik kregen een kindje met een heftig syndroom met veel complicaties en ziekenhuisbezoeken. Daarna volgde corona, wat ook weer enorme spanningen met zich meebracht, en kreeg mijn moeder in diezelfde periode kanker en overleed zij in 2021. Uiteindelijk mocht ik tijdens corona openblijven en werd het megadruk in de winkel, maar door continue quarantaineverplichtingen voor mijn personeel liep ik volledig over. 

Het had een behoorlijke impact op me, dat zal je niet verbazen. Met als gevolg dat ik overspannen raakte. Daar ben ik tot de dag van vandaag nog niet van hersteld, helaas.  Ondertussen probeerde de huurbaas ook nog de huur te verhogen, en op het moment dat ze vorig jaar via een advocaat ging dreigen met een rechtszaak, heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mijn huurcontract opgezegd. 

Nu het moment bijna daar is, gaan er verschillende emoties door mij heen. Van angst en verdriet (ik ga het echt wel vreselijk missen die winkel) tot aan spanning, maar vooral ook opluchting. Ik kijk enorm uit naar de volgende stap. Meer tijd voor mijn zoon en ons gezin (eindelijk eens vrij op zaterdagJ) en vooral dingen doen waar ik veel energie van krijg!

En dat is met wijn bezig zijn in de vorm van workshops en proeverijen, maar ook nog steeds in een adviserende rol voor mijn wijnklanten voor wijnen bij een diner of gewoon voor het kopen van wijn. Omdat ik persoonlijk contact het belangrijkst vind, kan dit gewoon via WhatsApp, maar het kan ook via mijn webshop. Ook blijf ik de leverancier van diverse restaurants in Groningen.

Ik wil jou als klant enorm bedanken voor je trouw en alle mooie jaren in de winkel en ik hoop dat je me blijft volgen, zodat ik je op de hoogte kan houden van mijn wijnactiviteiten. 


Via deze weg ook nog een dankwoord richting de mensen die mij de afgelopen jaren hebben geholpen in de winkel. Zonder jullie was het niet zo’n succes geworden. En ook veel dank aan mijn ouders. Zonder hen had ik de winkel nooit kunnen beginnen. 

Zaterdag 18 februari is de laatste dag dat we open zijn. Niels en ik hopen je daarvoor nog een keer in de winkel te mogen begroeten en anders in de toekomst, bij een van mijn wijnactiviteiten. 

Vriendelijke groet,

Jurjen Smeenk 
0653438816 (Sla dit nummer maar op in je telefoon :)